Spørgsmål eller behov for kontakt?

#INGENGLEMMES

#INGENGLEMMES refererer til den værdi, at alle der drager ud i krig, også kommer med hjem. Det gælder de sårede som de faldne. Og i en bredere forståelse, at vi ej heller glemmer de som kommer hjem med ar på sjælen.

I Korpsånden hænger alle faldne linjeofficerer fra 2. Verdenskrig og frem. Du kan læse om den i officersskolens mindebog.

Mindehallen_paa_Haerens_Officerskolev2.jpgFem af officererne samt en officer fra de slesvigske krige har en særlig status. Årgangene på Hærens Officersskole navngives nemlig med deres efternavn i en turnus over seks år:

Tre af officererne faldt i Afghanistan: major Storrud, kaptajn Damholt og premierløjtnant Pløger.

To af officererne faldt i Frihedskampen under 2. Verdenskrig: oberst Paludan-Müller og premierløjtnant Bennike.

En officer faldt ikke, hvilket da heller ikke er et krav.  Premierløjtnant Anker udmærkede sig særligt under Slaget ved Dybbøl i 1864 ved god ledelse og stort mod .

Fælles for dem alle seks var en række særlige karaktertræk, som du kan læse om i Mindebogen eller i den folder, der er udgivet om dem hver især. Du finder dem under udgivelser.

Det er chefen for Hærens Officersskole, der indstiller navnene til chefen for Hæren. Fra tid til anden - særligt med tiden - forsvinder gamle navne. Senest en række navne fra 1. Slesvigske krig.   

Ingen glemmes.jpg

Faldne linjeofficerer Afghanistan.jpg

Kontakt os

Klik her

logo-HO.png

Frederiksberg Slot
Roskildevej 28
DK-2000 Frederiksberg

Sociale medier